İstatistikler açıklandı: Şanlıurfa yine diplerde!

Türkiye’de ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim kademesini tamamlayana kadar eğitim hayatında geçirmesi muhtemel süre 2023 yılında 17,9 yıl oldu. Peki, Şanlıurfa’da geçen yıl muhtemel eğitim süresi kaç yıl oldu? İşte detaylar…

İstatistikler açıklandı: Şanlıurfa yine diplerde!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Muhtemel Eğitim Süresi (MES) verilerini açıkladı. 

Buna göre, Türkiye’de ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim kademesini tamamlayana kadar eğitim hayatında geçirmesi muhtemel süre 2023 yılında 17,9 yıl oldu. İlkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçirmesi muhtemel süre 12,3 yıl, okul öncesi eğitimde ise 1,6 yıl olarak hesaplandı.

İlkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim kademesini tamamlayana kadar eğitim hayatında geçirmesi muhtemel süre bir önceki yıla göre toplamda yüzde 1,3’lük düşüş gösterdi. 2021 yılından itibaren görülen bu düşüş erkeklerde kadınlara oranla daha hızlı seyretti. MES, erkeklerde 2022 yılına göre yüzde 2,8’lik düşüş ile 17,6 yıl olurken, kadınlarda yüzde 0,3’lük artış ile 18,4 yıl oldu.

2023 yılında, il düzeyinde en yüksek muhtemel eğitim süresi İstanbul'da 20,3 yıl olarak belirlendi. İstanbul’u takip eden iller ise 19,7 yıl ile Karabük, 19,6 yıl ile Ankara, 19,1 yıl ile Rize ve Erzincan oldu.

ŞANLIURFA EN DÜŞÜK MES DEĞERİNE SAHİP İLLER ARASINDA

Türkiye genelinde eğitimde önemli ilerlemeler kaydedilirken, bazı iller bu ortalamaların gerisinde kalmaya devam ediyor. TÜİK'in yayımladığı en son verilere göre, ülkemizde ilkokula başlayan bir çocuk ortalama 17,9 yıl eğitim görüyor. Ancak Şanlıurfa, bu ortalamadan oldukça uzakta kalarak en düşük MES değerine sahip iller arasında yer aldı. Aynı süreçte muhtemel eğitim süresi en düşük olan il 14,9 yıl ile Muş ve Şırnak olurken, bu illeri sırasıyla 15,1 yıl ile Ağrı ve Şanlıurfa, 15,8 yıl ile Mardin izledi.

 

İstatistikler açıklandı: Şanlıurfa yine diplerde!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.